Hel van Groesbeek Festival
24 & 25 juni 2017

Eind juni organiseren we samen met Licht Verzet en NSWV Mercurius het Hel van Groesbeek Festival. Een tweedaags evenement. Op zaterdag de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) en op zondag het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) en diverse wedstrijden over verschillende tijden. Deze tellen ook mee voor de NL Cup, een nieuw initiatief van de KNWU.

Schrijf je nu in

Of bekijk de startlijsten.

Op deze pagina vind je informatie over: programma, het parcours, de wedstrijden, hoe het zit met transponders, waar u kunt parkeren, waar u kunt overnachten en ons reglement.

Bijschrijven

Bijschrijven op zondag 25 juni is mogelijk tegen betaling van € 17,50,- (vol=vol).

105 min

 • Ophalen startbewijs: 7:30 uur tot 9:00 uur

 • Bijschrijven: 7:30 uur tot 8:30 uur

75 min

 • Ophalen startbewijs: 9:45 uur tot 11:15 uur

 • Bijschrijven: 9:45 uur tot 10:45 uur

150 min

 • Ophalen startbewijs: 11:30 uur tot 13:00 uur

 • Bijschrijven: 11:30 uur tot 12:30 uur

Programma 24 juni

9:30 ‐ Jeugd categorie 1

10:00 ‐ Jeugd categorie 2

10:30 ‐ Jeugd categorie 3

11:00 ‐ Jeugd categorie 4

12:30 ‐ Jeugd categorie 5

13:15 ‐ Jeugd categorie 6

14:15 ‐ Jeugd categorie 7

15:30 ‐ Jeugd categorie Nieuwelingen

15:35 ‐ Jeugd categorie Nieuwelingen-Meisjes

Programma 25 juni

9:30 ‐ Start 105 minuten wedstrijd:

 • volwassenen: heren en dames (vanaf 19 jaar)

11:45 ‐ Start 75 minuten wedstrijd:

 • volwassenen: heren en dames (vanaf 19 jaar)

 • studenten: heren en dames (met studentenlicentie)

 • junioren: jongens en meisjes (17 en 18 jaar, met of zonder licentie)

 • retro wedstrijd: heren en dames (vanaf 19 jaar)

13:30 ‐ Start 150 minuten wedstrijd:

 • volwassenen: heren en dames (vanaf 19 jaar)

Parcours

Voor dit Festival zullen wij een zeer uitdagend en zwaar parcours uitzetten van zo’n 10 kilometer. Grote stukken van dit parcours zullen gaan over de paden waar in 1991 de Grundig Wereld Beker plaats vond. We hebben toestemming gekregen om alle zware klimmen mee te mogen nemen en daarmee zal dit parcours tot een van de zwaarste van Nederland behoren.

Landelijke Jeugd
Competitie

Voor alle jongens en meisjes van 17 en 18 jaar oud organiseren wij ook nog een aparte junioren wedstrijd. Zij starten ook in het tijdblok van de 75 minuten, maar zullen een eigen start hebben en tevens een eigen huldiging. Deelnemers met een KNWU licentie kunnen hier tevens punten verdienen voor de NL Cup van de KNWU.

Nederlands Studenten Kampioenschap

Tijdens de 75 minuten race zal er tevens gestreden worden voor de Kampioenstrui bij de studenten. Aan deze wedstrijd kan iedereen deelnemen die een studentennummer heeft. In deze wedstrijd strijd je dus tegen je medestudenten, maar kun je je tevens meten met de andere deelnemers aan deze 75 minuten race op dit uitdagende parcours.

KNWU NL Cup

Onze wedstrijden over 75, 105 en 150 minuten zal tevens onderdeel zijn van de NL Cup. Hiermee zijn wij onderdeel van een nieuwe cup opgezet door de KNWU waar punten kunnen worden verdiend voor deze cup. In onze wedstrijd zullen de verschillende categoriën appart worden geregistreerd en door worden gegeven aan de KNWU. Je bent nog steeds volledig vrij welke afstand je gaat rijden en een 5de plaats bij de amateurs in een van de 3 afstanden levert evenveel punten op. Er zijn dus heel wat punten te verdienen tijdens onze wedstrijd.

Retro wedstrijd

Op zondag zullen wij ook een Retro Mountainbike wedstrijd organiseren. Hierbij zijn enkel 26” fietsen toegestaan en hoe ouder de bike en de kleren hoe beter! In samenwerking met het Mountainbike Museum Arnhem en Velozine zullen er hier prijzen te verdienen zijn voor de meest “Old School” biker. Deze wedstrijd zal over hetzelfde parcours gaan als de Hel en hier kunnen de bikers van het eerste uur nog een keer met elkaar de strijd aangaan.

Locatie & Parkeren

Parkeren kan op de daarvoor aangewezen plek. Vanuit alle richtingen vind u de parkeerplaats eenvoudig door de bordjes te volgen, of de aanwijzingen van de vrijwillgers op te volgen. Let even op dat dit een andere parkeerplek is dan tijdens onze marathon.

Transponders

Transponders KNWU licentiehouders

KNWU licentiehouders dienen hun eigen wedstrijdtransponder op hun voorvork te monteren en daarmee de wedstrijd te rijden.

Transponders overige deelnemers

Alle overige deelnemers krijgen een leentransponder van de organisatie, die zij aan hun voorvork moeten bevestigen net boven de wielnaaf. Direct over de finish worden de leentransponders door de organisatie ingenomen.

Voor het gebruik van de leentransponders worden geen extra kosten in rekening gebracht, mits de transponders op de wedstrijddag terug is ingeleverd bij de organisatie.

Bij de inschrijving worden deelnemers worden verzocht een machtigingsformulier te ondertekenen, waarmee de organisatie 90 Euro in rekening kan brengen in geval de transponder niet wordt ingeleverd.

Na afloop van de wedstrijd worden de machtigingsformulieren vernietigd of kan men deze persoonlijk terugvragen bij de inschrijving.

Overnachten

Wenst u tijdens het festival te overnachten dan verwijzen wij u graag naar een van de volgende sites voor meer info: Groesbeek Toerisme en VVV Berg en Dal.

Reglement

Om de wedstrijd in goede banen te leiden dient iedereen zich te houden aan het opgestelde reglement. Doe je dit niet, dan riskeer je een diskwalificatie.
Bekijk het volledige reglement