5 APRIL 2020

KNWU NK MARATHON

NIEUWS

2 months ago

Hel van Groesbeek

Lichtpuntje voor mountainbikers:

NK Marathon 2020 verplaatst naar 11 oktoberAls gevolg van de coronacrisis worden steeds meer sportevenementen afgelast dan wel doorgeschoven. Niettemin is er in de mountainbikewereld een sportief lichtpuntje om naar uit te kijken nu de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en de Hel van Groesbeek de handen ineen hebben geslagen.Doordat al eerder de Hel van Groesbeek werd afgelast (gepland op 5 april as.), kwam ook de titelstrijd om het Nederlands Kampioenschap Marathon te vervallen. Daarop hebben de KNWU en de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en Hel van Groesbeek de koppen bij elkaar gestoken. Daar is uit voort gekomen dat de Bart Brentjens Challenge zondag 11 oktober tevens als Nederlands Kampioenschap Marathon verreden zal worden.De Bart Brentjens Challenge met start en finish in het Zuid-Limburgse Eijsden is natuurlijke al vele malen het strijdtoneel geweest voor het Nederlands Kampioenschap. “Wij zijn er uiteraard trots op dat we in 2020 het NK alsnog mogen organiseren en dat we zo de mountainbikesport in Nederland kunnen helpen. Binnen ons team is er natuurlijk al de nodige ervaring en daarnaast waren we sowieso al van plan de routes in 2020 spectaculair te wijzigen”; laat de organisatie weten. Mede afhankelijk van het daadwerkelijk doorgaan van de Bart Brentjens Challenge in 2020 wordt er gekeken of de Hel van Groesbeek dan in 2021 het Nederlands Kampioenschap zal organiseren.Bij afgelasting inschrijfgeld retour

Ook de organisatie van de Bart Brentjens Challenge kan niet in de toekomst kijken en alleen maar hopen dat we met z’n allen het virus kunnen verslaan. Mocht de Bart Brentjens Challenge zondag 11 oktober onverhoopt ook niet kunnen en mogen plaatsvinden, dan ontvangen de deelnemers, die op dat moment ingeschreven staan, hun inschrijfgeld uiteraard retour. Op die manier kun je dus met een gerust hart de inschrijving al voltooien.De inschrijvingen zullen op korte termijn worden geopend. We houden jullie op de hoogte. Pas intussen goed op jezelf en je dierbaren!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Hel van Groesbeek

Helaas gaat ook de LJC en het WUCC waar wij het onderdeel mountainbike voor zouden verzorgen niet door. Zie het persbericht voor meer informatie⬇️⬇️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Inschrijven

Alle startbewijzen voor de niet-licentie rijders zijn uitverkocht. Heb je een startbewijs , superleuk dat je bij ons komt rijden! Geen startbewijs en toch mee doen? Ervaring leert dat er nog genoeg startbewijzen te koop worden aangeboden. Heb je vragen stuur deze dan naar info@mtbgelderlandzuid.nl , we proberen je vraag dan zsm te beantwoorden. Ben je licentiehouder dan kun je van 1 januari tot 1 maart inschrijven voor het NK en ben je gegarandeerd van een startplek in het startvak van de KNWU categorie waarin je rijdt.

KNWU Licentiehouders 2020 kunnen vanaf 1 januari inschrijven via deze link. Je bondslidnummer en UCI-code is verplicht. Inschrijven is mogelijk van 1 januari tot 1 maart 2020. Als licentiehouder is uw startbewijs gegarandeerd.
Informatie licentie: https://www.knwu.nl/lid-worden/wedstrijdlicentie/  

Inschrijfgeld is 27,50 voor alle categorieën en afstanden.

Foreign riders can register with their license via this link.

www.wucc2020.com