APRIL 2022

(ONDER VOORBEHOUD)

NIEUWS

6 months ago

Hel van Groesbeek
Vandaag was het plan dat om 9:30 onze wedstrijd zou starten. Helaas hebben we een tijd terug al moeten beslissen dat er ook in 2021 door de covid-pandemie geen Hel van Groesbeek kan en mag plaatsvinden. Net als waarschijnlijk iedereen hopen ook wij op betere tijden en tot die tijd, blijf lekker fietsen en blijf vooral gezond! Bestuur Hel van Groesbeek ... See MoreSee Less
View on Facebook

9 months ago

Hel van Groesbeek
Hallo Allemaal,In de herfst waren we hoopvol om op 11 april 2021 de Hel van Groesbeek mountainbike-marathon te organiseren. Helaas heeft de realiteit ons ingehaald. Onlangs hebben we de nieuwe voorwaarden gekregen voor een vergunningsaanvraag, waaraan wij als stichting moeten voldoen voor het verkrijgen van een vergunning. Allereerst zijn we afhankelijk van diverse versoepelingen, voordat een evenement zoals de Hel van Groesbeek überhaupt weer mag. Onder de huidige strenge maatregelen krijgen we simpelweg geen vergunning. Uitgaande van de optimistische instelling dat alle vereiste versoepelingen voor het organiseren van buitensportevenementen er komen, zijn wij verplicht om een omvangrijk COVID-19 plan in te dienen. Zo’n plan zullen we tijdens het evenement onvoorwaardelijk moeten waarmaken. Dit houdt o.a. in dat er (ook buiten) looproutes uitgezet worden. Voor contactonderzoek moeten we alle aanwezigen (deelnemers, vrijwilligers verzorgers en publiek) registeren. 1,5 meter afstand dient nageleefd te worden en groepsvorming moet worden voorkomen. Dit zou ook inhouden dat we veel meer vrijwilligers nodig hebben. Los daarvan zou ons evenemententerrein onmogelijk de zonnige sfeer van het ‘oude normaal’ van de Hel van Groesbeek kunnen uitstralen.Net als jullie zijn wij als bestuur fanatieke mountainbikers die het leuk vinden om naast onze baan een mooi MTB evenement te organiseren. We hebben diverse alternatieven besproken, zoals o.a. een Hel van Groesbeek met louter renners, of een time-trial start. We vinden het enorm jammer, maar de huidige situatie heeft er samen met de strenge regelgeving en de daar bij behorende aansprakelijkheid voor ons als bestuur voor gezorgd dat wij nu geen 2021 editie kunnen en willen organiseren. Onze conclusie blijft, we doen het goed of we doen het niet.Voor 2022 hopen we op betere tijden waarin we een waardig ‘Hel van Groesbeek’ evenement kunnen neerzetten. Stay Safe ... See MoreSee Less
View on Facebook

Marathon

Marathon 9 april 2017

Net als de afgelopen edities wordt het in 2017 wederom knokken tot de finish! Op deze pagina lees je alles over het startschema de prijzen en huldiging, het parcours, de locatie en het reglement.

Klok staat op 9:30

105km start 9:30

De hele marathon, drie rondes. Met prijzen voor heren en dames.

Klok staat op 10:00

70km start 10:00

De halve marathon, twee rondes. Met prijzen voor heren en dames.

Klok staat op 10:15

35km start 10:15

Wedstrijd voor de junioren. En om 10:20 start de toertocht.

Startlijsten Marathon

De startlijsten zijn klaar, bekijk de startlijsten hier.

Prijzengeld en huldiging

Het totale prijzengeld is €2310,-. Wie maken er kans? Op de 105km ontvangen de eerste 10 heren en de eerste 3 dames prijzengeld. Bij de 70km zijn dat de eerste 10 heren en 10 dames. Bij de junioren wedstrijd op de 35km ontvangen de eerste 3 dames of heren prijzengeld.

Op de 105km en 70km worden de volgende klassementen gehuldigd: Heren algemeen, Dames algemeen, Heren 19+, Heren 30+ Heren 40+ en Heren 50+.

Let op: Alleen in het algemene klassement wordt prijzengeld uitgereikt.

Parcours

Net als de afgelopen twee edities bestaat één ronde uit ongeveer 35km met zo’n 600 hoogtemeters per ronde. Ook dit jaar is een tweede pauzeplek halverwege de route, mogelijk gemaakt in samenwerking met Boerderij-Camping Nederrijkswald.

Locatie & Parkeren

Parkeren is gratis en kan, net als de afgelopen edities, op de daarvoor aangewezen plek. Vanuit alle richtingen vind u de parkeerplaats eenvoudig door de bordjes te volgen, of de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Ga alsjeblieft niet in de woonwijken parkeren zodat de overlast voor de omwonenden beperkt blijft.

Reglement

Om de wedstrijd in goede banen te leiden dient iedereen zich te houden aan het opgestelde reglement. Doe je dit niet, dan riskeer je een diskwalificatie.
Bekijk het volledige reglement

www.wucc2020.com