6 & 7 APRIL 2019

NIEUWS

3 days ago

Hel van Groesbeek

Je ziet ons ook overal 😁😁😁😁 veel succes Luc Selen en Leon van Capelle bij de BIKE Transalp!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Programma

Hel van Groesbeek 7 & 8 april 2018

Op 7 & 8 april organiseren we samen met Licht Verzet en NSWV Mercurius de Hel van Groesbeek. Het word een tweedaags evenement met op zaterdag de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) , Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK), een open wedstrijd over 75 minuten en een Retro Race. De zondag zal de dag zijn dat we de klassieke marathon gaan rijden met de afstanden 35 , 70 & 105 kilometer. Tevens zal er over de 75 minuten race (NSK, open & Retro) en de marathon-afstanden 70 en 105 kilometer een klassement worden opgemaakt, de Bikesight Bokaal. de inschrijving voor de marathon en de Bikesight Bokaal opent op donderdag 28 december om 20:00u.

Programma 7 april

9:30 ‐ Jeugd categorie 1

10:00 ‐ Jeugd categorie 2

10:30 ‐ Jeugd categorie 3

11:00 ‐ Jeugd categorie 4

12:30 ‐ Jeugd categorie 5

13:15 ‐ Jeugd categorie 6

14:15 ‐ Jeugd categorie 7

16:00 ‐ Start 75 minuten (open,NSK,Retro)

Programma 8 april

Β 9:30 ‐ Start 105 kilometer marathon over 3 rondes.Β 

9:45 ‐ Start 70 kilometer marathon DAMES over 2 rondes. (SforZ LADIES Marathoncup)

10:00 ‐ Start 70 kilometer marathon HEREN over 2 rondes.

10:05 ‐ Start 35 kilometer marathon over 1 ronde.

LET OP: startijden kunnen nog worden aangepast

Parcours

Grote stukken van dit parcours zullen gaan over de paden waar in 1991 de Grundig Wereld Beker plaats vond. We hebben toestemming gekregen om alle zware klimmen mee te mogen nemen en daarmee zal dit parcours tot een van de zwaarste van Nederland behoren.

Landelijke Jeugd
Competitie

Info volgt zodra de LJC kalender is gepubliceerd.

Nederlands Studenten Kampioenschap

Tijdens de 75 minuten race zal er tevens gestreden worden voor de Kampioenstrui bij de studenten. Aan deze wedstrijd kan iedereen deelnemen die een studentennummer heeft. In deze wedstrijd strijd je dus tegen je medestudenten, maar kun je je tevens meten met de andere deelnemers aan deze 75 minuten race op dit uitdagende parcours. Als je mee wil doen op de zondag en aan de Bikesight Bokaal is dit gewoon mogelijk. Het NSK word in de 75 minuten verreden samen met de normale XC wedstrijd.

Retro wedstrijd

Op zaterdag zullen wij ook een Retro Mountainbike wedstrijd organiseren. Hierbij zijn enkel 26” fietsen toegestaan en hoe ouder de bike en de kleren hoe beter! In samenwerking met het Mountainbike Museum Arnhem en Velozine zullen er hier prijzen te verdienen zijn voor de meest β€œOld School” biker. Deze wedstrijd zal over hetzelfde parcours gaan als de Hel en hier kunnen de bikers van het eerste uur nog een keer met elkaar de strijd aangaan.

Overnachten

Wenst u tijdens het festival te overnachten dan verwijzen wij u graag naar een van de volgende sites voor meer info: Groesbeek Toerisme en VVV Berg en Dal.

Reglement

Om de wedstrijd in goede banen te leiden dient iedereen zich te houden aan het opgestelde reglement. Doe je dit niet, dan riskeer je een diskwalificatie.
Bekijk het volledige reglement