6 & 7 APRIL 2019

NIEUWS

2 months ago

Hel van Groesbeek

YESSS ✊️ We won the Bike Magazin Light Wheels Test!😈
Get yourself a copy of #bikemagazin to read the full test and check out this film youtu.be/M0IbYoalIVY.
Visit 9thwave-cycling.com/ for all info on these wheels.

#ride9th #9thwave_cycling #Test #Winner #Review #Ninefold #carbon #wheels #cycling #mtb #mountainbiking
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Hel van Groesbeek

Winnaressen gefeliciteerd ! En hopelijk tot volgend jaar in Groesbeek!Met de Liv Ladies Cup wedstrijden achter de rug, rest ons alleen nog om de dames die in de prijzen hebben gereden te huldigen! We zijn verheugd dat onze sponsor van de Ladies Cup op 6 oktober een puur MTB event organiseert .
Aansluitend aan dit evenement zal de huldiging van de Ladies Cup plaatsvinden. Voorgaande edities van dit type evenementen waren binnen no-time vol, vandaar dat de deelneemsters van de Ladies Cup exclusief als eerste hiervan op de hoogte zijn gesteld per email.
Tot vrijdagavond 10 augustus is de inschrijving alleen geopend voor Ladies Cup deelneemsters, daarna zal deze opengesteld worden zodat iedereen zich kan inschrijven.
Voor dit evenement is slechts plek voor 75 deelnemers, dus wees er snel bij.
Deelname aan het event is niet gratis, maar lees hieronder wat je er al niet voor krijgt! Aanwezigheid bij de aansluitende huldiging is kosteloos. Graag zien we jullie terug tijdens dit speciale event. Wij van de cup zullen ook aanwezig zijn om jullie feedback over de ladies cup 2018 in ontvangst te nemen zodat we wellicht 2019 tot een nog groter succes kunnen maken!
PROGRAMMA:
- Zaterdag 6 oktober: 09:00 ontvangst tot +/- 15:30 uur
- Vanuit een mooie omgeving van Arnhem (locatie volgt)
- Mountainbike Bike & Learn (indeling op: niveau, van beginner tot en met wedstrijdniveau)
- Diverse interessante workshops (Fietstechniek, Voeding (winter), Core-stability)
- Test Ride
- Fiets testen? We hebben voor de startende fietser of geïnteresseerde beperkte mogelijkheid tot het lenen van een fiets.
- Deelname: € 12,50,-
- Fietsen voor de Esther Vergeer Foundation
- Inclusief: Healty snacks, lunch en drankjes, goed gevulde goodiebag, parkeergelegenheid, douchegelegenheid, medische en technische assistentie.

Aansluitend is de uitreiking Liv cup klassementen, ontvangst om 15.00 huldiging om 15.30 (Toegang voor aanwezigheid bij de huldiging is gratis).
De rensters die gehuldigd zullen worden:
Individueel
1. Monique Zeldenrust
2. Judith van Maanen
3. Britt Dorrestein
Laatste met wel 3 uitslagen: Margot van Winsen
Teams
1. MTB Arnhem Ladies (Britt Dorrestein + Iris Tenback)
2. Nouk & Deb (Debby Frenken + Anouk van den Bielerd)
3. Ammertime (Nicole Ammerlaan + Debbie Ammerlaan)
Laatste team met ieder minimaal 3 uitslagen. Team CorMa (Ingrid Marges + Rebecca Cornelisse)

Schrijf je snel in via onderstaande link:
inschrijven.nl/formulier?id=2018100600511&tl=nl
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Hel van Groesbeek

Je ziet ons ook overal 😁😁😁😁 veel succes Luc Selen en Leon van Capelle bij de BIKE Transalp!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Reglement

‹ Terug naar de vorige pagina

Wedstrijdreglement

 

 • Een deelnamebewijs is pas definitief geldig indien het (volledig) verschuldigde bedrag aan inschrijfgeld is voldaan.
 • Na het ontvangen van het inschrijfgeld bestaat er geen mogelijkheid meer tot restitutie van het inschrijfgeld.
 • Deelname aan de toertocht/wedstrijd en toegang tot de verzorgingsposten is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Zij zijn verplicht het stuurbordje en/of rugnummer te dragen.
 • Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. Alleen via schriftelijke (e-mail) correspondentie met de organisatie is overleg mogelijk over het overdragen van een startbewijs, onder volledige vermelding van alle inschrijfgegevens van zowel de oorspronkelijk ingeschreven deelnemer als die van de deelnemer aan wie men het startbewijs wil overdragen. Wijziging van ingeschreven afstand is onder geen beding mogelijk. De overdracht van het startbewijs is pas geldig na bevestiging vanuit de organisatie.
 • Met het accepteren van het rugnummer en/of stuurbord verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken overeen deugdelijke fiets.
 • Het dragen van een valhelm is gedurende de hele toertocht/wedstrijd verplicht.
 • De deelnemers dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren.
 • Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu.
 • Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 • Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de politie en de organisatie opvolgen.
 • Het gebruik van volgauto’s is verboden.
 • Deelnemers kunnen bij ongeoorloofd gedrag, het zich niet houden aan de verkeersregels en bij het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en organisatie van verdere deelname worden uitgesloten. Ter plekke zal het stuurbordje en/of het rugnummer worden ingenomen. Deze deelnemers zijn tevens uitgesloten van deelname aan andere tochten van de organisatie in de toekomst.
 • De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

 

Wedstrijd specifieke bepalingen:

 

 • De LJC en het NSK worden georganiseerd onder auspiciën en conform de reglementen van de KNWU.
 • Deelname aan de (halve) marathon en de 75 min Open wedstrijd staat open voor deelnemers vanaf 18 jaar. Inschrijving voor de 75 min Open wedstrijd jonger dan 18 jaar en ouder dan 14 jaar is alleen mogelijk na schriftelijk (e-mail) overleg met de organisatie. Deelname aan de NSK staat open voor studenten met Nederlandse nationaliteit, die staan ingeschreven bij een Hogeschool of Universiteit.
 • De NSK-deelnemers doen automatisch mee aan een dubbele wedstrijd, namelijk aan de 75 min Open en het NSK.
 • De Retro deelnemers hebben een aparte start (circa 5 min na de Open + NSK) en worden niet opgenomen in het klassement 75 min Open.

·         Bij de 75 min Open, NSK en Retro wedstrijd wordt vooraf –en na de 1e ronde in de wedstrijd- vastgesteld hoeveel rondes afgelegd moeten worden. Hierbij wordt uitgegaan van een minimaal geschatte totaaltijd van 72 minuten voor de winnaar.

·         Er worden geen deelnemers vroegtijdig uit de race van de 75 min Open wedstrijd genomen. Direct achter de finish van de winnaar worden alle volgende rijders geklasseerd, onafhankelijk of zij een- of meerdere rondes achterstand op de winnaar hebben.

 • Voor de marathon 70 en 105 km geldt 13:30u als laatste doorkomsttijd voor het ingaan van de laatste ronde. Alle deelnemers die niet voor 13:30u aan hun laatste ronde zouden beginnen worden geklasseerd en uit de race genomen.
 • Voor de marathon 70 en 105 km geldt 16:30u als laatste moment om te finishen. Alle deelnemers die om 16:30u nog niet de finish hebben bereikt worden geklasseerd op basis van hun 2e ronde doorkomsttijd (op basis van 2 rondes in totaal).

·         Deelnemers die te vroeg van start gaan in de verkeerde categorie worden gediskwalificeerd.

·         Deelnemers die te laat van start gaan (in de verkeerde categorie of op elk moment na de reguliere start) worden normaal geklasseerd op basis van hun bruto gereden tijd (starttijd = startschot van de ingeschreven categorie).

 

Combi-klassement

 

·         Het Bikesight.nl Bokaal combi-klassement over de beide wedstrijden van de 2-daagse van de Hel van Groesbeek wordt gewonnen door de renner en renster met de hoogste ‘percentielscore’ over beide wedstrijden. Winst bij een wedstrijd levert een score van 100%, dus de maximaal haalbare percentielscore over 2 wedstrijden is 200%. De percentielscore van elke deelnemer wordt berekend op basis van de verhouding van de plaats in de uitslag t.o.v. het totaal aantal deelnemers dat in een categorie van start is gegaan, ofwel de percentielscore = ((N+1)-PlaatsInDeUitslag)/N) * 100%, waarin N = aantal deelnemers per categorie, die hebben ingeschreven voor de combi-wedstrijd.

·         Als een rijder een wedstrijd niet uitrijdt, krijgt hij voor deze wedstrijd een score van 0%. DNF (niet gefinisht) is geen criterium voor diskwalificatie voor het combi-klassement.
Van start gaan in beide wedstrijden van het combi-klassement is wel een voorwaarde. DNS (niet gestart) is dus diskwalificerend voor het combi-klassement.
Bij gelijke percentielscore van 2 of meer rijders is de beste uitslag op zondag bepalend.

 

Deelnemer verklaart bovenstaand reglement te hebben gelezen en akkoord te zijn met genoemde rechten en plichten.