6 & 7 APRIL 2019

NIEUWS

3 days ago

Hel van Groesbeek

Start inschrijving Hel van Groesbeek!

Zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 vindt alweer de 6e Hel van Groesbeek plaats. Zaterdag staat in het teken van de Landelijke Jeugd dag en zondag zal de Hel van Groesbeek Marathon plaatsvinden.

Het concept is op zondag 7 april hetzelfde als afgelopen edities, namelijk 1 ronde van 35 kilometer met ruim 600 hoogtemeters per ronde. Deze ronde kan 1, 2 of 3 maal worden gereden. De 105 km is de hele marathon en de 70 km de halve. De 70 km telt mee voor de dames cup.

Vanaf 28 december 2018 20.00 start de inschrijving voor de niet-licentiehouder via onze eigen website: www.mtbgelderlandzuid.nl. En vanaf 1 januari 2019 kan je als licentiehouder (wedstrijdlicentie géén basislidmaatschap) jezelf in schrijven via de website van de KNWU. Voor beide inschrijvingen hebben wij een maximum aantal deelnemers bepaald.

Voor meer informatie omtrent de Hel van Groesbeek volg ons op Facebook of kijk op www.mtbgelderlandzuid.nl.

Wij wensen je alvast fijne feestdagen en hopelijk zien we je aan de start op zondag 7 april 2019!

Met sportieve groet,
Team Hel van Groesbeek
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Hel van Groesbeek

Team/sponsor pakket Hel van Groesbeek!

Eind december opent de inschrijving voor de individuele deelnemers van de Hel van Groesbeek. Net als vorig jaar bieden we ook dit jaar de mogelijkheid aan bedrijven en teams om een team/sponsor pakket af te nemen. Hiervoor hoef je dus niet in spanning te zitten of het lukt een startbewijs te bemachtigen, Het team/sponsor pakket is af te nemen voor € 500,- en bestaat uit:

• 10 startplaatsen zondag (keuze uit de verschillende afstanden: 35 KM, 70 KM, 105 KM).
• Een plaats op het middenterrein voor een teamtent;
• De mogelijkheid om 2 spandoeken op te hangen;
• 5 parkeerplaatsen dicht bij het startterrein.
• Meer dan 10 deelnemers? Kosten per extra inschrijving € 50,-.

Inschrijven is mogelijk tot zaterdag 22 december 2018 via de volgende link: www.inschrijven.nl/2019/helvangroesbeek/

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar info@mtbgelderlandzuid.nl.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Hel van Groesbeek

En ook wij staan er op ;-)🤚🌴| De Rally Di Romagna Mtb? De BIKE Transalp? De PORTUGAL Tour MTB? Wat zijn jouw plannen voor 2019? Gebruik de Bikesight Mountainbike Kalender (eerste update) als keuzehulp op deze regenachtige dag!

www.bikesight.nl/mountainbike-kalender/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Reglement

‹ Terug naar de vorige pagina

Wedstrijdreglement

 

 • Een deelnamebewijs is pas definitief geldig indien het (volledig) verschuldigde bedrag aan inschrijfgeld is voldaan.
 • Na het ontvangen van het inschrijfgeld bestaat er geen mogelijkheid meer tot restitutie van het inschrijfgeld.
 • Deelname aan de toertocht/wedstrijd en toegang tot de verzorgingsposten is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Zij zijn verplicht het stuurbordje en/of rugnummer te dragen.
 • Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. Alleen via schriftelijke (e-mail) correspondentie met de organisatie is overleg mogelijk over het overdragen van een startbewijs, onder volledige vermelding van alle inschrijfgegevens van zowel de oorspronkelijk ingeschreven deelnemer als die van de deelnemer aan wie men het startbewijs wil overdragen. Wijziging van ingeschreven afstand is onder geen beding mogelijk. De overdracht van het startbewijs is pas geldig na bevestiging vanuit de organisatie.
 • Met het accepteren van het rugnummer en/of stuurbord verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken overeen deugdelijke fiets.
 • Het dragen van een valhelm is gedurende de hele toertocht/wedstrijd verplicht.
 • De deelnemers dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren.
 • Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu.
 • Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 • Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de politie en de organisatie opvolgen.
 • Het gebruik van volgauto’s is verboden.
 • Deelnemers kunnen bij ongeoorloofd gedrag, het zich niet houden aan de verkeersregels en bij het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en organisatie van verdere deelname worden uitgesloten. Ter plekke zal het stuurbordje en/of het rugnummer worden ingenomen. Deze deelnemers zijn tevens uitgesloten van deelname aan andere tochten van de organisatie in de toekomst.
 • De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

 

Wedstrijd specifieke bepalingen:

 

 • De LJC en het NSK worden georganiseerd onder auspiciën en conform de reglementen van de KNWU.
 • Deelname aan de (halve) marathon en de 75 min Open wedstrijd staat open voor deelnemers vanaf 18 jaar. Inschrijving voor de 75 min Open wedstrijd jonger dan 18 jaar en ouder dan 14 jaar is alleen mogelijk na schriftelijk (e-mail) overleg met de organisatie. Deelname aan de NSK staat open voor studenten met Nederlandse nationaliteit, die staan ingeschreven bij een Hogeschool of Universiteit.
 • De NSK-deelnemers doen automatisch mee aan een dubbele wedstrijd, namelijk aan de 75 min Open en het NSK.
 • De Retro deelnemers hebben een aparte start (circa 5 min na de Open + NSK) en worden niet opgenomen in het klassement 75 min Open.

·         Bij de 75 min Open, NSK en Retro wedstrijd wordt vooraf –en na de 1e ronde in de wedstrijd- vastgesteld hoeveel rondes afgelegd moeten worden. Hierbij wordt uitgegaan van een minimaal geschatte totaaltijd van 72 minuten voor de winnaar.

·         Er worden geen deelnemers vroegtijdig uit de race van de 75 min Open wedstrijd genomen. Direct achter de finish van de winnaar worden alle volgende rijders geklasseerd, onafhankelijk of zij een- of meerdere rondes achterstand op de winnaar hebben.

 • Voor de marathon 70 en 105 km geldt 13:30u als laatste doorkomsttijd voor het ingaan van de laatste ronde. Alle deelnemers die niet voor 13:30u aan hun laatste ronde zouden beginnen worden geklasseerd en uit de race genomen.
 • Voor de marathon 70 en 105 km geldt 16:30u als laatste moment om te finishen. Alle deelnemers die om 16:30u nog niet de finish hebben bereikt worden geklasseerd op basis van hun 2e ronde doorkomsttijd (op basis van 2 rondes in totaal).

·         Deelnemers die te vroeg van start gaan in de verkeerde categorie worden gediskwalificeerd.

·         Deelnemers die te laat van start gaan (in de verkeerde categorie of op elk moment na de reguliere start) worden normaal geklasseerd op basis van hun bruto gereden tijd (starttijd = startschot van de ingeschreven categorie).

 

Combi-klassement

 

·         Het Bikesight.nl Bokaal combi-klassement over de beide wedstrijden van de 2-daagse van de Hel van Groesbeek wordt gewonnen door de renner en renster met de hoogste ‘percentielscore’ over beide wedstrijden. Winst bij een wedstrijd levert een score van 100%, dus de maximaal haalbare percentielscore over 2 wedstrijden is 200%. De percentielscore van elke deelnemer wordt berekend op basis van de verhouding van de plaats in de uitslag t.o.v. het totaal aantal deelnemers dat in een categorie van start is gegaan, ofwel de percentielscore = ((N+1)-PlaatsInDeUitslag)/N) * 100%, waarin N = aantal deelnemers per categorie, die hebben ingeschreven voor de combi-wedstrijd.

·         Als een rijder een wedstrijd niet uitrijdt, krijgt hij voor deze wedstrijd een score van 0%. DNF (niet gefinisht) is geen criterium voor diskwalificatie voor het combi-klassement.
Van start gaan in beide wedstrijden van het combi-klassement is wel een voorwaarde. DNS (niet gestart) is dus diskwalificerend voor het combi-klassement.
Bij gelijke percentielscore van 2 of meer rijders is de beste uitslag op zondag bepalend.

 

Deelnemer verklaart bovenstaand reglement te hebben gelezen en akkoord te zijn met genoemde rechten en plichten.