5 APRIL 2020

KNWU NK MARATHON

NIEUWS

2 days ago

Hel van Groesbeek

Lichtpuntje voor mountainbikers:

NK Marathon 2020 verplaatst naar 11 oktoberAls gevolg van de coronacrisis worden steeds meer sportevenementen afgelast dan wel doorgeschoven. Niettemin is er in de mountainbikewereld een sportief lichtpuntje om naar uit te kijken nu de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en de Hel van Groesbeek de handen ineen hebben geslagen.Doordat al eerder de Hel van Groesbeek werd afgelast (gepland op 5 april as.), kwam ook de titelstrijd om het Nederlands Kampioenschap Marathon te vervallen. Daarop hebben de KNWU en de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en Hel van Groesbeek de koppen bij elkaar gestoken. Daar is uit voort gekomen dat de Bart Brentjens Challenge zondag 11 oktober tevens als Nederlands Kampioenschap Marathon verreden zal worden.De Bart Brentjens Challenge met start en finish in het Zuid-Limburgse Eijsden is natuurlijke al vele malen het strijdtoneel geweest voor het Nederlands Kampioenschap. “Wij zijn er uiteraard trots op dat we in 2020 het NK alsnog mogen organiseren en dat we zo de mountainbikesport in Nederland kunnen helpen. Binnen ons team is er natuurlijk al de nodige ervaring en daarnaast waren we sowieso al van plan de routes in 2020 spectaculair te wijzigen”; laat de organisatie weten. Mede afhankelijk van het daadwerkelijk doorgaan van de Bart Brentjens Challenge in 2020 wordt er gekeken of de Hel van Groesbeek dan in 2021 het Nederlands Kampioenschap zal organiseren.Bij afgelasting inschrijfgeld retour

Ook de organisatie van de Bart Brentjens Challenge kan niet in de toekomst kijken en alleen maar hopen dat we met z’n allen het virus kunnen verslaan. Mocht de Bart Brentjens Challenge zondag 11 oktober onverhoopt ook niet kunnen en mogen plaatsvinden, dan ontvangen de deelnemers, die op dat moment ingeschreven staan, hun inschrijfgeld uiteraard retour. Op die manier kun je dus met een gerust hart de inschrijving al voltooien.De inschrijvingen zullen op korte termijn worden geopend. We houden jullie op de hoogte. Pas intussen goed op jezelf en je dierbaren!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Hel van Groesbeek

Helaas gaat ook de LJC en het WUCC waar wij het onderdeel mountainbike voor zouden verzorgen niet door. Zie het persbericht voor meer informatie⬇️⬇️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Marathon

Marathon 9 april 2017

Net als de afgelopen edities wordt het in 2017 wederom knokken tot de finish! Op deze pagina lees je alles over het startschema de prijzen en huldiging, het parcours, de locatie en het reglement.

Klok staat op 9:30

105km start 9:30

De hele marathon, drie rondes. Met prijzen voor heren en dames.

Klok staat op 10:00

70km start 10:00

De halve marathon, twee rondes. Met prijzen voor heren en dames.

Klok staat op 10:15

35km start 10:15

Wedstrijd voor de junioren. En om 10:20 start de toertocht.

Startlijsten Marathon

De startlijsten zijn klaar, bekijk de startlijsten hier.

Prijzengeld en huldiging

Het totale prijzengeld is €2310,-. Wie maken er kans? Op de 105km ontvangen de eerste 10 heren en de eerste 3 dames prijzengeld. Bij de 70km zijn dat de eerste 10 heren en 10 dames. Bij de junioren wedstrijd op de 35km ontvangen de eerste 3 dames of heren prijzengeld.

Op de 105km en 70km worden de volgende klassementen gehuldigd: Heren algemeen, Dames algemeen, Heren 19+, Heren 30+ Heren 40+ en Heren 50+.

Let op: Alleen in het algemene klassement wordt prijzengeld uitgereikt.

Parcours

Net als de afgelopen twee edities bestaat één ronde uit ongeveer 35km met zo’n 600 hoogtemeters per ronde. Ook dit jaar is een tweede pauzeplek halverwege de route, mogelijk gemaakt in samenwerking met Boerderij-Camping Nederrijkswald.

Locatie & Parkeren

Parkeren is gratis en kan, net als de afgelopen edities, op de daarvoor aangewezen plek. Vanuit alle richtingen vind u de parkeerplaats eenvoudig door de bordjes te volgen, of de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Ga alsjeblieft niet in de woonwijken parkeren zodat de overlast voor de omwonenden beperkt blijft.

Reglement

Om de wedstrijd in goede banen te leiden dient iedereen zich te houden aan het opgestelde reglement. Doe je dit niet, dan riskeer je een diskwalificatie.
Bekijk het volledige reglement

www.wucc2020.com